Om Battle Bots Sweden

Combat robotar

Combat robotar är en spännande, tävlingsinriktad sport som involverar kreativitet, teknik och praktiskt bygge. Dessa robotar är utrustade med olika typer av kreativa vapen som de använder för att attackera sina motståndare. Att köra en stridsrobot kräver god styrförmåga, snabb reaktionstid och strategi. Trots att det är en tävling så är det en mycket kooperativ sport med robotbyggare som stöttar varandra med resurser och kunskap. Att bygga en combat robot är ett roligt och utmanande projekt som lär dig om mekanik, elektronik och programmering. Det ger dig också möjligheten att uttrycka din kreativitet och fantasi genom din robot.

I Battle Bots Sweden kan man tävla i två olika klasser av combar robotar, Antweight-klassen och Beetleweight-klassen. I Antweight-klassen får robotar inte väga mer än 454 gram (1 lb). Eftersom de är små och lätta kan de manövreras snabbt och smidigt. Antweight-robotar är också populära bland robotbyggare på grund av deras relativt låga kostnad och enklare konstruktion, vilket gör det möjligt för fler människor att delta i tävlingar och utforska robotteknik.

I Beetleweight-klassen får robotarna inte väga mer än 1361 gram (3 lb). Med mer vikt så får robotbyggarna större frihet att välja komponenter och designa tekniska lösningar. Robotarna kommer vara snabbare och kraftfullare vilket ger mer spektakulära matcher.

Tid och plats

Battle Bots Sweden 2024 kommer att hållas i Linköping den 9 november, tid och plats meddelas längre fram. Robotar i varierande storlek och olika typer av kreativa konstruktioner kommer att tävla mot varandra i spännande utmaningar. Schemat för matcherna beror på antalet deltagare. Målet är att hålla ett bra tempo på matcherna och samtidigt ge deltagare tid att reparera sina robotar och åskådare möjlighet att gå runt och spana in de olika robotarna.

Vill du vara med och tävla? Anmäl dig via formuläret på anmälningssidan. Eller vill du bara titta på? Kom och upplev en dag fylld med roliga aktiviteter, robotar och spänning!